D.Ö.K.

Minden 3. évben megrendezik az országos diákparlamentet, melyre Zánkán kerül sor. Az ország minden részéről érkeznek diákok. Ebben az évben okt. 28-30-ra esett. 28-án, azaz vasárnap reggel 09:50-kor indultunk a pécsi buszpályaudvarról. Hosszú utazás után megérkeztünk a szálláshelyre.

Ezekkel a témákkal kapcsolatban tettünk javaslatokat. Délután a közoktatásról szóló előadásra mentünk. Majd a saját szekciókra mentünk. A vacsora után fakultatív programok voltak, 22:00 óráig volt kimenőnk. Utolsó nap reggel mindenki összepakolta a ruháit… stb. Majd oktatásügyi miniszterünk, Dr. Hiller István zárta a diákparlamentet. Aztán mindenki búcsút vett mindenkitől, és 13:00 órakor indultunk haza.

*      Esélyegyenlőség
*     DÖK- öt érintő intézmény szabályzatok
*     Diákjogok napi gyakorlata
*     Megújuló DÖK


Másnap reggel 06:30-kor keltünk. Aztán reggeliztünk, majd mindenki a saját szekciójára beült. Itt megbeszélték azokat a dolgokat, problémákat, melyekkel ideérkeztek. Én a Házirend szekcióra mentem. 4 fő témánk volt:


Korcsoportok szerint voltunk csoportosítva. Legtöbb szoba 10 férőhelyes volt. A szobák nagyon jók voltak és az fokozta a helyzetet, hogy egy nagy erkély járult a kényelmünkhöz. Miután kipakoltunk, és kicsit megismertük egymást, egy plenárisra (előadásra) ültünk be. Ezen az előadáson üdvözöltek minket, és ismertették a programokat. A napot discoval zártuk be.